ZERO1 Garage Exhibition Design / Christopher Haas

Commissioned by ZERO1 with support from the James Irvine Foundation

To “seek” Silicon Valley is to pursue a journey of discovery. More often than not, discovery is non-linear, and often unexpected. We do not always see the entirety of the land scape of our pursuits in front of us. Rather, our journey and its destination are revealed by smaller steps, unanticipated turns, backtracking, and glimpses of objects before us. These glimpses pique our curiosities and draw us deeper into investigation and a desire to discover what things lie ahead.

Discovery
(2012)—the exhibition design with the ZERO1 Garage—is an open framework featuring meandering walls and non-classical exhibition spaces that provide visitors with a sense of wonder, play, and discovery. The translucent, gossamer walls are woven of fine recyclable plastic thread and suspended from the beams above to carve out a variety of spaces—some are intimate and some are expansive, creating unexpected nooks and folds, broad vistas, and revealing sight lines of what lies beyond.

Discovery sets up a series of conceptual strategies to enable and realize a visionary exhibition space that, while playing off the larger idea of seeking, encapsulates the mission of the ZERO1 Biennial by being experimental and taking innovative risks, creating a hub for visitors to journey through and discover Seeking Silicon Valley.

 

This project is part of the exhibition
Seeking Silicon Valley at the ZERO1 Garage
September 12-December 8, 2012
Admission is free

Christopher Haas

lives and works in San Francisco, CA

Artist website

Bio

Christopher Haas is a San Francisco based architect and former collaborator with world-renown Swiss architects Herzog & de Meuron, where he served as a project architect for the MH de Young Museum and led the design and management of one of their most ambitious projects to date, 1111 Lincoln Road, Miami Beach. Haas established his own practice in 2008 designing several notable projects, including the Fraenkel Gallery Annex, the 3990 Folsom Street residence, and the Infiniti Tree installation, commissioned by INFINITI and Cirque du Soleil. In 2009, he received the Artist Collaboration Award from the Wallace Alexander Gerbode Foundation & the William and Flora Hewlett Foundation, to collaborate with Alonzo King and Lines Ballet to create a new ballet. The resultant work, “Triangle of the Squinches”, earned him the prestigious Isadora Duncan Dance Award for Outstanding Achievement in Visual Content, dance’s highest honor and the first architect to ever win the award.